Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

Hva er et bra mobilabonnement for barn?

De aller fleste barn og unge opp til 13 år har sin egen mobil.

Et mobilabonnement for barn bør være rimelig i pris og godt kontrollert slik at det ikke påløper ekstra kostnader utover det som er inkludert.

Derfor har vi i Hudya lagd et mobilabonnement tilpasset barn under 13 år, Barn 1 GB, til kun kr 99,- i månedsavgift.

Det viktigste å ta stilling til når foreldre skal velge mobilabonnement til barna sine, er om det er tilpasset til barna og deres behov. Ting som er viktig å tenke over, er om barna skal ha tilgang til mobildata og i så fall hvor mye, om de skal ha fri tale, SMS og MMS eller om det skal være begrensninger på dette, hvilken pris det skal være på abonnementet.

I tillegg er det lurt å sjekke om abonnementet du velger har datakontroll og hvilke øvrige sperringer som legges inn automatisk.

Et mobilabonnement for barn bør ha datakontroll som stopper videre bruk av mobildata når datakvoten er brukt opp. Det bør også være sperret for bruk som ikke er inkludert, som spesialnummer, innholdstjenester og bruk i utlandet utenfor EU. Foreldre bør også kontrollere kjøp av ekstra data, og forhindre at barna selv kan bestille dette.

Tips! Det er smart å lage en mobilavtale med barna for rammer om bruk, slik at barna lærer seg sunt mobilvett fra første stund.

En slik avtale kan ha punkter om skjermtid, mobbing, samtykke ved deling og tagging, skjerm og påvirkning på søvn, spilling, pengebruk i spill og apper, og forsiktighet ved å oppgi personlige opplysninger.

Du kan se og bestille Hudyas mobilabonnement for barn og andre tjenester her.