Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

Sørg for en god veteranbilforsikring

Har du skaffet deg en veteranbil, er du sannsynligvis opptatt av gamle ting og ikke minst av å ta vare på tingene dine. Skaffer du deg en god veteranforsikring, er du tryggere når du er på kjøretur og nyter fordums bilprakt.

En bil får veteranstatus det året den er 30 år gammel. Hovedkravet for å forsikre en bil som veteranbil og få veteranbilforsikring, er at bilen er eldre enn 30 år.

En av fordelene med en veteranbilforsikring er at den er en mer gunstig forsikring enn dersom du forsikrer en «gammel bil» med vanlig bilforsikring.

I tillegg betaler man lavere trafikkforsikringsavgift på kun 455 kroner per år (per 2018), og får fri omregistrering av veteranbilen.

Mange ulike krav fra forsikringsselskapene

Selv om alderskravet på minst 30 år er en fellesnevner for å få veteranbilforsikring, kan det være store forskjeller mellom forsikringsselskapene når det gjelder hvilke krav de har til både veteranbilen og hvor mye du bruker den.

Spørsmål du kan måtte svare på for å få bilen forsikret som veteran, kan for eksempel være:

  • Er bilen i daglig bruk? Mange selskap forsikrer ikke biler som er eldre enn 30 år under veteranbilforsikring dersom du bruker bilen daglig, som for eksempel å kjøre til og fra jobb.
  • Hva er årlig kjørelengde? Det er store forskjeller mellom forsikringsselskapene når det gjelder hvilken årlig kjørelengde som tillates, noen sier maksimalt 3000 km, mens andre har langt høyere kjørelengde.
  • I hva slags stand er veteranbilen din? Du kan møte krav om at bilen skal ha kun originaldeler, ikke være under ombygging og ikke mangle viktige deler som den originalt hadde. Ikke alle selskaper har slike regler, så her lønner det seg å være oppmerksom når du sjekker tilbyderne.
    I tillegg kan du bli bedt om at bilen skal besiktiges av en bilkyndig, og godkjennes i henhold til selskapets krav for å få veteranbilforsikring.

Er du i tvil og har spørsmål, kan det ofte lønne seg og kontakte en forsikringsrådgiver for å få hjelp til å finne hva som passer best for ditt behov.

Hudya formidler forsikring levert av Frende, og vi viser til Frende Forsikrings til enhver tid gjeldende vilkår og retningslinjer for de forsikringsproduktene selskapet tilbyr, se frende.no.