Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

Derfor bør du forsikre bunad og andre verdigjenstander

Har du verdifulle gjenstander som bunad eller en annen type festdrakt, er en verdigjenstandsforsikring eller egen bunadsforsikring en smart investering.

På store festdager som konfirmasjon, 17. mai, bryllup og dåp trekker mange i finstasen og møter feststemte i verdifulle bunader og festdrakter.

Noen har fått klærne som kjære arvestykker fra andre i familien, andre har skaffet seg de vakre plaggene selv eller fått dem i gave. Uansett anskaffelsesmåte; nordmenn eier bunader og festdrakter verdt flere titalls milliarder!

For de fleste er store merkedager som nasjonaldagen og familiemarkeringer hyggelige og hektiske. Men vi vet jo at når mange glade folk samles til et festmåltid eller står i trengsel på 17. mai, kan plutselige og uforutsette ting skje.

Bunaden kan få merker og skader etter både sigaretter, fet mat og fargesprakende drikke, og stakk og forkle kan feste seg i spisse gjenstander og få rifter eller skader. Dyrebart sølvtilbehør og vesker kan lett falle av og bli borte. Slikt koster!

Affeksjonsverdi kan ikke erstattes, men….

Det mange ikke vet, er at de fleste innboforsikringer kun dekker bunad eller festdrakt så lenge de henger i skapet hjemme.

Siden en bunad eller festdrakt er til for å brukes, og er såpass verdifulle at de med alt tilbehør gjerne er verdt fra kroner 30.000 og oppover, er det viktig å sikre slike plagg ekstra dersom noe skulle skje.

Er du på reise eller bruker bunaden for eksempel på 17. mai og det skjer noe med den, kan det være at bunadens verdi overstiger det som er maksimalt erstatningsbeløp i reiseforsikringen. Det kan også være begrensninger i vilkårene på hvilke skader som dekkes.

Du kan selvsagt ikke forsikre deg mot savnet etter et tapt arvestykke eller store skader på en kjær gave eller eiendel. Men, du kan forsikre de mest verdifulle tingene dine så at du får dekket utgiftene etter tap eller skade. Da kan du i alle fall velge om du vil skaffe nytt eller reparere dersom noe skulle skje.

Forsikre det du er redd for

Med en egen verdigjenstandsforsikring sikrer du de eiendelene du er ekstra redd for, og slike forsikringer passer godt for verdifulle ting du ofte bruker utenfor hjemmet ditt.

Som alltid bør du sjekke vilkårene godt, og snakke med en forsikringsrådgiver dersom du lurer på noe. Pass særlig på at du velger en god verdigjenstandsforsikring som dekker alle typer skader samt tyveri.

Det er også en stor fordel at forsikringen gjelder over hele verden. Andre verdigjenstander du bør vurdere å forsikre, er verdifulle klokker, smykker, fotoutstyr, sykler, ski og golfutstyr m.m.


Hudya formidler forsikring levert av Frende, og vi viser til Frende Forsikrings til enhver tid gjeldende vilkår og retningslinjer for de forsikringsproduktene selskapet tilbyr, se frende.no.