Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

Når bør jeg kjøpe uføreforsikring?

Har du blitt syk, er det for sent å kjøpe uføreforsikring. Derfor bør du kjøpe uføreforsikring når du er frisk og rask.


Når livet smiler og du føler deg frisk og rask, kan det virke som helt usannsynlig at du noen gang skal få behov for en uføreforsikring.

Det paradoksale er at det er nettopp når du er frisk og ung at du bør tenke på det uforutsette og kjøpe uføreforsikring.

Årsaken til det er at du må fylle ut en helseerklæring for å få kjøpe en uføreforsikring, og det er større sannsynlighet for at helsen din er god jo yngre du er.

 

Helseerklæringen styrer pris og dekning på uføreforsikringen


Når du fyller ut en helseerklæring for å kjøpe uføreforsikring, er det din helse på kjøpstidspunktet som legges til grunn.

Det betyr at:

  • Jo yngre du er, jo mer sannsynlig er det at helsen din er god, og det gir deg best pris på uføreforsikringen.
  • Dersom helsen ikke er helt tipp topp, kan du måtte betale mer for uføreforsikringen din.
  • Hvis du har et sykdomsforløp fra tidligere som du er friskmeldt fra, kan også forsikringsselskapene reservere seg for akkurat de sykdommene eller belastningene, fordi risikoen er høy.
  • I verste fall kan det være at forsikringsselskapene avslår å forsikre deg mot uførhet dersom helsetilstanden din utgjør stor risiko.


Så om du ønsker å trygge inntekten din, deg selv og de du er glad i dersom noe skulle skje med deg, er det lurt å sørge for en uførepensjon så tidlig som mulig for å få best mulig betingelser.

Husk at en forsikringsrådgiver vil kunne hjelpe deg med å beregne hva du vil trenge i uførepensjon for å opprettholde den levestandarden og de økonomiske forpliktelsene du har i dag.


Hudya formidler forsikring levert av Frende, og vi viser til Frende Forsikrings til enhver tid gjeldende vilkår og retningslinjer for de forsikringsproduktene selskapet tilbyr. Se frende.no