Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

Hvorfor trenger unge og studenter uføreforsikring?

Jo yngre du er og jo lenger unna du er å tenke på at du trenger en uføreforsikring, jo smartere er det at du skaffer deg en.

Er du ung, frisk og med hele livet foran deg? DA er det stor sannsynlighet for at tanken på at du trenger en uføreforsikring ikke helt trenger inn?

Om det stemmer, bør du lese videre.

En uføreforsikring gir deg en økonomisk sikkerhet utover NAVs ytelser dersom du blir langvarig syk eller ufør.

Som ung er du kanskje ikke helt etablert økonomisk? Sjansen er også stor for at du, som de fleste unge mennesker, har en relativt lav inntekt, og du har muligens ikke de mest spandable forsikringsordningene via arbeidsgiver?

Er du student, har du definitivt ikke det.

Skulle du bli syk eller utsatt for en ulykke, vil du som ung være i en ekstra sårbar posisjon, med fare for å få en lav sum utbetalt fra trygdesystemet.

Men, og her kommer oppsiden, du har en stor fordel, og det er paradoksalt nok også alderen din:

Unge mennesker er gjerne de friskeste!

For å kunne gi deg et tilbud på uføreforsikring, må forsikringsselskapene i henhold til Forsikringsavtaleloven innhente helseopplysninger om deg for å fastsette riktig pris og vilkår.

Søker du om uføreforsikring mens du er ung, er sannsynligheten stor for at du får kjøpe uføreforsikring uten pristillegg for risikofaktorer eller reservasjoner mot sykdommer.

Med en uføreforsikring i orden har du rett og slett «forsikret din fremtidige arbeidsinntekt».

Hudya formidler forsikring levert av Frende, og vi viser til Frende Forsikrings til enhver tid gjeldende vilkår og retningslinjer for de forsikringsproduktene selskapet tilbyr. Se frende.no