Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

3 gode grunner til å kjøpe uføreforsikring

De fleste eksperter er enige om at uføreforsikring står høyt på listen over hvilke forsikringer man bør prioritere.

 

Er du som de fleste av oss avhengig av din egen inntekt? Har du gjeld på bil, bolig, studier eller hytte? Eller har du forpliktelser for barn?

Da er et godt tips å forsikre inntekten din med en uføreforsikring.

9,6 % av den norske befolkningen mottar uføretrygd i Norge, og til sammen utgjorde det 325.900 personer den 31. desember 2017. Tallet har aldri vært høyere.

Å bli ufør er ingen hyggelig tanke, men det kan være lurt å tenke gjennom hva som ville skje med økonomien din dersom du skulle bli alvorlig syk eller utsatt for en ulykke.

Med en uføreforsikring står du mye bedre rustet økonomisk dersom noe skulle skje med deg.

Vær beredt!

Her er de viktigste grunnene til å forsikre deg mot uførhet.

  • Sikre inntekten

Med en uføreforsikring får du penger inn selv om du ikke kan jobbe. Slik kan du sikre deg og dine kjære økonomisk dersom du skulle bli arbeidsufør.

Jo yngre du er, dess viktigere er uføreforsikringen, i og med uføretrygden beregnes ut fra din lønn og antall yrkesaktive år.

  • Opprettholde levestandarden

Folketrygdens ytelser til uføre er 66 prosent av gjennomsnittsinntekten de 3 beste av de siste 5 årene før du ble syk.

Det innebærer en drastisk nedgang i inntekt, og for de fleste som ikke har oppsparte midler de kan tære på, vil det innebære en drastisk nedgang i levestandard.

  • Sikre fremtiden og betale ned på lånet

En uføreforsikring vil være et viktig supplement til uføretrygden, og utbetalingene vil bidra til at du kan betale regningene dine og nedbetale gjeld.

Hudya formidler forsikring levert av Frende, og vi viser til Frende Forsikrings til enhver tid gjeldende vilkår og retningslinjer for de forsikringsproduktene selskapet tilbyr. Se frende.no