Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

Hvilken reiseforsikring er best i test?

Når du skal velge reiseforsikring, er det nyttig å sjekke hvilken reiseforsikring som er kåret til best i test. I slike tester sammenlignes de viktigste vilkårene, så det er enklere for deg å velge.

Flere medier og finansinstitusjoner gjennomfører tester for å kåre hvilken reiseforsikring som er best i test, og de gjør en viktig jobb for deg som forbruker. De tar utgangspunkt i noen felles kriterier, og sammenligner reiseforsikringene punkt for punkt.

Når du skal velge hvilken reiseforsikring som er best i test for deg, bør du ta utgangspunkt i dine behov.

Deretter sjekker du reiseforsikringens vilkår for å få oversikt over hvor omfattende beskyttelse du får, og hvilke begrensninger forsikringen har.

Et godt tips er å søke på nettet for å finne hvilke reiseforsikringer som er kåret til best i test, og se på de sammenligningene som er gjort. I slike tester er både pris, dekning og vilkår målt opp mot hverandre.

Se etter dette når du skal velge reiseforsikring

Hvilken reiseforsikring som kåres til best i test, er avhengig av hvilke punkter som gir best dekning.

Kriteriene vektes ofte ulikt etter hva som anses som viktig totalt sett.

Noen vilkår er stort sett like hos alle tilbyderne. Andre reiseforsikringsvilkår kan gi alt fra små til veldig store utslag i hva du får av erstatning og hjelp dersom uhellet er ute.

Hvilken reiseforsikring som er best i test, gir en god pekepinn på hva du får for pengene dine den dagen du har bruk for reiseforsikringen.

7 smarte spørsmål å stille før du velger reiseforsikring

Det er mange vilkår i en reiseforsikring. Ta en ekstra kikk på vilkårene som omhandler disse punktene:

Må jeg betale egenandel?

Dette gir ikke de aller største store økonomiske utslagene, men det er verdt å vite før du velger reiseforsikring, så du ikke får kjedelige overraskelser.

Hvilket antall reisedager gjelder reiseforsikringen for?

Her er det store forskjeller mellom tilbyderne. Skal du på en lengre reise, bør du sjekke dette nøye.

Hvordan dekkes reisegods?

Hvis du skal ha med kostbart reisegods, f. eks. smykker, bunad og smoking i et bryllup, bør du sjekke hvilken dekning du får om noe skulle skje med bagasjen. Se særlig på hvilken dekning som gis på verdigjenstander, her kan det være begrensninger på totalt erstatningsbeløp per gjenstand. Det kan være lurt å vurdere en verdigjenstandsforsikring for ekstra kostbare gjenstander.

Hvordan er avbestillingsdekningen?

Har du kjøpt en kostbar reise, bør du sjekke hva reiseforsikringen dekker dersom du må avbestille reisen på grunn av sykdom.  Studér både vilkår og dekning, her er det store forskjeller mellom selskapene, og det er kjedelig om avbestillingen ikke dekker reisens pris hvis noe skulle skje.

Hvilken dekning får jeg ved forsinket bagasje?

Det er kjedelig å stå uten bagasje når du ankommer reisemålet ditt. Sjekk derfor hvilke vilkår som gjelder for å få erstatning, og hvilken dekning du får til innkjøp av det nødvendigste.

Hvilken hjelp kan jeg forvente å få?

I en stresset situasjon trenger du rask kontakt med forsikringsselskapet ditt, så en alarmsentral som er lett tilgjengelig døgnet rundt er et viktig kriterie. Du kan få et godt bilde av servicenivået til forsikringsselskapet ved å sjekke hvilken rangering de ulike reiseforsikringsselskapene har på tester av kundeservice og skadehåndtering.

Hva hvis det verste skulle skje?

Dekning ved ulykke og død på reise kan variere veldig, så ta en kikk på hvilke satser som ligger i disse vilkårene.

Dette er bare noen av vilkårene du bør studere nøye. Se gjennom alle vilkårene så du får et helhetsinntrykk, og velg den forsikringen som er best i test for deg.

Hudya formidler forsikring levert av Frende, og vi viser til Frende Forsikrings til enhver tid gjeldende vilkår og retningslinjer for de forsikringsproduktene selskapet tilbyr, frende.no.