Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

Hva dekker reiseforsikringen?

Når du skal velge reiseforsikring, bør du sjekke grundig hva reiseforsikringen dekker. Men husk å undersøke hva den ikke dekker også!

Reiseforsikring bør alltid stå øverst på sjekklisten før avreise.

Et godt tips er å vurdere reiseforsikringenes pris opp mot dekning og vilkår. Poenget er å finne ut hva du får for pengene dine dersom du får bruk for forsikringen.

På en prisoversikt kan man lett se om det skiller alt fra noen tiere til hundrelapper på forsikringspremiene.

Men det som virkelig skiller reiseforsikringene fra hverandre, er at det kan være store forskjeller i dekningene – det kan utgjøre mange tusenlapper den dagen det virkelig gjelder.

Dekker forsikringen ditt behov?

Reiseforsikringen skal dekke det viktigste, slik at du får den hjelpen du trenger dersom du blir syk eller blir frastjålet noe.

Derfor bør du vurdere reiseforsikringen ut ifra ditt behov.

Her er noen viktige punkter i vilkårene du bør sjekke:

Er det en helårs reiseforsikring som dekker deg både på reise og i fritiden?

Ved å velge en helårs reiseforsikring dekkes du ikke bare på reisene dine, du er også dekket på fritiden. Fritiden er tiden du ikke er hjemme, på jobb eller på skole, som f. eks. turen til fjells eller til sommerhuset.

Hvor mange dager er du dekket på reise?

Reiselengden du er dekket for varierer mellom de ulike reiseforsikringene. Skal du være lengre borte enn forsikringen dekker, må du kjøpe tilleggsforsikring for de ekstra dagene.

Hva skal du gjøre på reisen?

Sjekk om forsikringen dekker dine planlagte aktiviteter, og gjør det før avreise. Ikke alle reiseforsikringer dekker skade som følge av ekstremsport eller risikofylte aktiviteter. Unntak må spesifiseres i vilkårene (eksempelvis fallskjermhopp, motorsport, fjellklatring og sportsdykking). Dersom ikke dine planlagte aktiviteter dekkes, bør du kjøpe tilleggsforsikringer for slike aktiviteter.

Hva koster reisen din?

Skal du på en kostbar, innholdsrik tur, er en god reiseforsikring en liten, men viktig investering. Prisen på reisen blir relevant dersom du må avbestille ved sykdom eller ulykke. Her kan det nemlig være store forskjeller på både erstatningssummer og vilkårene som ligger til grunn.

Hva skal du ha med deg?

Sjekk nøye hvilken dekning du får ved tap, skade eller tyveri av bagasje. Vær spesielt oppmerksom på dekning av enkeltverdigjenstander og totalsum per forsikret – der kan det være store forskjeller i erstatningssum.

Hudya formidler forsikring levert av Frende, og vi viser til Frende Forsikrings til enhver tid gjeldende vilkår og retningslinjer for de forsikringsproduktene selskapet tilbyr, se frende.no.