Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

Viktig å vite før du velger katteforsikring

Det finnes mange ulike katteforsikringer og dekninger på det norske markedet. Før du velger, er det greit å vite hva du bør se etter.

En katteforsikring gir deg blant annet økonomisk mulighet til å gi katten din nødvendig hjelp og behandling dersom den utsettes for sykdom eller skade.

Her er noen ting som er greit å vite om katteforsikring:

 • Noen selskap tilbyr kun én type katteforsikring forsikring hvor dekningsgrad er fast. Andre har generelle dekninger for eksempelvis veterinærutgifter og dødsfall, men hvor du har mulighet til å velge dekningsgrad eller bygge på andre dekninger etter behov.
 • Noen selskap tilbyr kun én type katteforsikring forsikring hvor dekningsgrad er fast. Andre har generelle dekninger for eksempelvis veterinærutgifter og dødsfall, men hvor du har mulighet til å velge dekningsgrad eller bygge på andre dekninger etter behov.
 • Uansett hvilken forsikringslevererandør du velger, bør du passe på å velge høyt nok beløp på veterinærdekningen. Forhør deg gjerne med forsikringsselskapet om hva de anbefaler.
  Behandlingsdekning, medisindekning og tapsdekning ved dødsfall er vanlige dekninger i en katteforsikring, enten inkludert eller som tilleggsdekninger du kan velge.
 • Forsikre katten din så fort som mulig når den er kattunge. De ulike selskapene har oftest fastsatt et aldersspenn på den laveste og høyest mulige alderen for forsikringen. Ved påvisning av for eksempel arvelige sykdommer kan forsikringsselskapet kreve at katten må ha vært forsikret innen en viss alder for at forsikringen skal gjelde.
 • Sjekk hvor lenge forsikringen varer for den katterasen du har. Vær oppmerksom på at forsikringen kan opphøre når katten har nådd en viss alder.
 • Prisen du betaler for å forsikre katten din avhenger av risikoen for sykdom og skader. Forsikringsselskapene tar utgangspunkt i katterasen når de setter prisen. Katteraser som statistisk sett har mer helseproblemer, er dyrere å forsikre.
 • Du kan finne unntak i vilkårene. Noen katteraser har høy sannsynlighet for å behøve en viss type behandling eller å utvikle spesifikke sykdommer i løpet av sin levetid. Vær oppmerksom på at forsikringsselskap kan reservere seg fra å forsikre dette.
 • Noen selskap kan ha karenstid etter tegning av forsikring, noe som gjør at du ikke får utbetaling dersom katten trenger behandling innen denne karenstiden.
 • Sjekk hva katteforsikringen dekker. Det er store forskjeller på priser, dekninger og egenandeler – så det er smart å sammenligne flere forsikringsselskaper når du skal forsikre katten din.

Hudya formidler forsikring levert av Frende, og vi viser til Frende Forsikrings til enhver tid gjeldende vilkår og retningslinjer for de forsikringsproduktene selskapet tilbyr, se frende.no.