Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

Viktig å tenke på når du kjøper hytteforsikring

Hytta er et fristed som man både lengter til og trives på. Sørg for å forsikre hytta godt så du får dekning som gir deg trygghet og erstatning dersom noe skulle skje.

Nordmenn og hytte = sant, og antall hytter vokser stadig her til lands.

Selv om vi nordmenn er glade i hyttene våre, er det slik med hytter som fritidsboliger at de ofte står tomme store deler av året og gjerne ligger litt avsides til. Dermed er de utsatt for større skadeomfang fordi skader oppdages senere enn i en bolig som vi ferdes i oftere.
Av den grunn er en hytteforsikring minst like viktig som en boligforsikring.

Velg tilstrekkelig dekning på hytteforsikringen

De fleste forsikringsselskap tilbyr både en standard hytteforsikring og en utvidet forsikring som har dekning for andre typer hendelser og skader.

En standard hytteforsikring dekker de mest basale forsikringsbehovene, som fullverdidekning for uforutsette hendelser som:

• brann
• tyveri
• hærverk
• naturskader som flom og lyn
• vann- og rørskader
• rettshjelp og ansvarsdekning.

Går du for en utvidet hytteforsikring, kan du også få ytterligere dekning for skader fra for eksempel:

• insekter og skadedyr
• vannlekkasjer fra utette bad, vegger og tak
• skader grunnet håndverkerfeil, m.m.

Hva du skal velge for din hytte, avhenger av hva slags hytte du har og hva den er verdt for deg, både i reell verdi og affeksjonsverdi.

En tommelfingerregel er at du måler størrelsen på forsikringspremien opp mot hva hytta er verdt. En ny hytte trenger kanskje en utvidet og mer omfangsrik forsikringsdekning, mens det rekker med en standard hytteforsikring på en eldre hytte med enklere standard.

Husk at du trenger verken over- eller underforsikring.

Det du trenger er en riktig hytteforsikring som gir deg økonomisk trygghet også når du sitter hjemme og ikke kan passe på hytta.

Tips! Pass på at du også forsikrer innboet i hytta – som regel trenger du en egen innboforsikring i tillegg til selve hytteforsikringen.

Hudya formidler forsikring levert av Frende, og vi viser til Frende Forsikrings til enhver tid gjeldende vilkår og retningslinjer for de forsikringsproduktene selskapet tilbyr. Se frende.no