Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

Viktig å vite om hundeforsikring

Det finnes mange ulike hundeforsikringer og dekninger på det norske markedet. Før du velger, er det greit å vite hva du bør se etter.

En hundeforsikring gir deg økonomisk mulighet til å gi hunden din den hjelpen den trenger dersom den utsettes for sykdom eller skade.

Her er noen ting som er greit å vite om hundeforsikring.

  • Noen selskap tilbyr kun én type hundeforsikring hvor dekningsgrad er fast. Andre har generelle dekninger for eksempelvis veterinærutgifter og dødsfall, men hvor du har mulighet til å velge dekningsgrad eller bygge på andre dekninger etter behov.

 

  • Forsikre hunden din så fort som mulig når den er valp. Ved påvisning av for eksempel arvelige sykdommer kan forsikringsselskapet kreve at hunden er forsikret innen en viss alder.

 

  • Sjekk hvor lenge hundeforsikring for din rase varer. Forsikringen kan opphøre når hunden har nådd en øvre alder.

 

  • Prisen du betaler for å forsikre hunden din avhenger av risikoen for sykdom og skader. Forsikringsselskapene tar utgangspunkt i hundens rase når de setter prisen. Hunderaser som statistisk sett har mer helseproblemer, er dyrere å forsikre.

 

  • Vær obs på unntak! Noen hunderaser har høy sannsynlighet for å behøve en viss type behandling eller å utvikle spesifikke sykdommer i løpet av sin levetid, slik at forsikringsselskap kan reservere seg fra å forsikre dette.

 

  • Finn ut hva hundeforsikringen dekker. Det er store forskjeller på priser, dekninger og egenandeler – så det er smart å sammenligne flere forsikringsselskaper når du skal forsikre hunden din.

Hudya formidler forsikring levert av Frende, og vi viser til Frende Forsikrings til enhver tid gjeldende vilkår og retningslinjer for de forsikringsproduktene selskapet tilbyr, se frende.no.