Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

Hvilken dekning trenger jeg på fritidstraktoren min?

Dette trenger du å tenke på når du skal kjøpe forsikring på fritidstraktor eller ATV som brukes i fritids- og hobbysammenheng.

Har du skaffet deg en fritidstraktor eller ATV (firehjuling) som er registrert som traktor?

Da må du forsikre kjøretøyet med minimum ansvarsforsikring som er obligatorisk for alle kjøretøy som brukes på norske veier.

Forsikringsselskapene har ofte ulike vilkår og dekninger på forsikringene sine, så det er smart å sjekke litt rundt for å sammenligne priser og hva du får dekket.

Tre ulike dekningsgrader

Hos de ulike forsikringsselskapene kan du velge mellom dekningene ansvar, delkasko eller kasko, alt etter hva du har behov for.

  • En ansvarsdekning dekker skader på andre personer, og skader du påfører andre kjøretøy, bygninger og gjenstander. I tillegg dekkes rettshjelp dersom du skulle havne i en tvist. Den dekker ikke skader på din fritidstraktor eller ATV.
  • En delkaskodekning inkluderer ansvarsdekningen, og i tillegg dekkes skader som påføres fritidstraktoren din ved brann eller tyveri.
  • En kaskodekning inneholder både dekning for ansvar, brann og tyveri, i tillegg til dekninger for skader som påføres fritidstraktoren ved hærverk, utforkjøring, velt, kollisjon eller annen, plutselig ytre påvirkning.

Hos mange av forsikringsselskapene kan du også velge tilleggsdekninger som tilvalg, som for eksempel fører- og passasjerulykke og utstyrsdekning. Har du en tilhenger, vil du mest sannsynlig måtte forsikre den utenom.

Så, hva skal du velge? Holder det med ansvarsdekning, eller vil du lide stort økonomisk dersom du selv må dekke skader på fritidstraktoren? Delkasko og kasko dekker skader på fritidstraktoren,

Et lite tips er å tenke gjennom hva fritidstraktoren din er verdt, og hva slags dekning du trenger for å føle deg trygg og sikker.

Er du i tvil? Snakk med en forsikringsrådgiver, som vil bistå med informasjon og gode råd, slik at du får riktig forsikring for ditt behov.

Hudya formidler forsikring levert av Frende, og vi viser til Frende Forsikrings til enhver tid gjeldende vilkår og retningslinjer for de forsikringsproduktene selskapet tilbyr, se frende.no.