Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

Derfor bør du kjøpe campingvognforsikring

Når du kjøper campingvogn er det gjerne muligheten for flotte turer langs land og strand som lokker. Husk også å sørge for sikkerheten og din egen økonomi med riktig campingvognforsikring!

Enten du skal prøve livet langs veien med campingvognen på slep, eller skal ha campingvognen på fast plass, er det viktig å sørge for en god forsikring dersom noe skulle skje.

Det er ikke lovpålagt med campingvognforsikring, men det er sterkt å anbefale av økonomiske årsaker, og spesielt hvis du har en kostbar campingvogn.

Kan bli dyrt uten campingvognforsikring

Vurderingen du må ta, er om du har råd til å dekke skader på campingvognen din av egen lomme dersom uhellet er ute.

En av de viktigste årsakene er nemlig at bilforsikringen ikke dekker skade på din egen campingvogn, for eksempel ved kollisjon.

Bilens ansvarsforsikring dekker riktignok skader som skulle oppstå for motparten, men du får ikke dekket skade på din egen campingvogn med mindre du har forsikret den spesielt.

Derfor vil det for de fleste være smart å sørge for en campingvognforsikring som dekker skade på campingvognen og tilhørende løsøre, samt skader ved brann, tyveri og tyveriforsøk.

Ved å velge en kaskoforsikring til campingvognen, dekkes også skader som skyldes:

  • hærverk
  • velt
  • utforkjøring
  • kollisjon
  • tilfeldig, plutselig ytre påvirkning, som for eksempel naturskader

Du vil se at ulike forsikringsselskap gjerne har forskjellige priser, vilkår og dekninger – ofte er sprikene til dels store mellom tulbyderne, siden ulike selskap vektlegger ulike risikofaktorer.

Det beste er at du tenker gjennom hva du trenger, og innhenter tilbud hos flere forsikringsselskap. Deretter vurderer du disse, med bakgrunn i hva du har behov for.

I tillegg er det smart å sørge for at du er godt dekket både når du er i Norge og når du kjører med campingvognen i Norden og nedover Europa.

Det viktigste er jo at du er trygg når du bruker campingvognen din, og at du kan bruke campingvognen din akkurat der du ønsker, og være sikker på at du får den hjelpen du trenger når du trenger det.

Husk også at du og reisefølget ditt trenger en god reiseforsikring.

Hudya formidler forsikring levert av Frende, og vi viser til Frende Forsikrings til enhver tid gjeldende vilkår og retningslinjer for de forsikringsproduktene selskapet tilbyr, se frende.no.