Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

Hvordan får jeg en god elbilforsikring på Tesla og andre elbiler?

Stadig flere får seg elbil i Norge. Likevel er det et nokså nytt produkt på bilmarkedet, og derfor er det viktig at du som kjøper elbil er grundig og sjekker flere selskap når du sammenligner priser på elbilforsikring.

Elbiler, som biler drevet av fossilt drivstoff, er obligatoriske å forsikre for at du skal kunne kjøre på veien.

Men prisene du får hos forsikringsselskapene kan sprike veldig.

Årsaken er at forsikringsselskapene vektlegger ulike faktorer når de skal prissette forsikringene.

En annen, viktig faktor for den ulike prissettingen er at forsikringsselskapene har kort historikk på hvilke skader som oppstår på elbiler.

Dette gjelder blant annet Tesla. Selv om biler av merket Tesla begynner å bli vanligere på norske veier, er de ennå ikke blant de aller hyppigst kjøpte elbilene. Derfor er dette en modell som det fremdeles er store prisforskjeller på hos forsikringsselskapene.

Husk også, som med alle forsikringer, å lese vilkårene for elbilforsikringen nøye. Det hjelper ikke om prisen er rimeligere, dersom vilkårene gir dårligere dekning når uhellet er ute.

Som alltid når du velger bilforsikring, så bør du også vurdere hvilke tilvalg du får, utover å ta stilling til om du ønsker delkasko eller kasko, leiebildekning eller ikke, med mer.

Er du i tvil om hva du burde velge og hva som sikrer deg best, anbefaler vi at du snakker med en forsikringsrådgiver som kan stille de rette spørsmålene slik at du får den forsikringen du trenger.

Hudya formidler forsikring levert av Frende, og vi viser til Frende Forsikrings til enhver tid gjeldende vilkår og retningslinjer for de forsikringsproduktene selskapet tilbyr, se frende.no.