Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

Hva slags bilforsikring trenger jeg?

Det er obligatorisk med gyldig ansvarsforsikring, også kalt trafikkforsikring, på alle kjøretøy som er i bruk på norske veier. Dekninger utover det velger du selv.

Alle biler og kjøretøy må ha ansvarsforsikring for å kunne ferdes på norske veier, og du må alltid ha bilforsikringen i orden når du overtar en bil du har kjøpt.

Når du kjøper bilforsikring, kan du velge mellom tre primære dekningsgrader:

  • ansvarsforsikring – obligatorisk for alle kjøretøy
  • delkasko
  • kasko

I tillegg tilbyr mange forsikringsselskap en oppgradert kaskoforsikring med enda flere og mer komplette dekninger enn kasko. Slike bilforsikringer har gjerne navn med «super», «best» eller «pluss», og inneholder flere ting som kan være nyttige for bileiere.

Hvilken dekningsgrad du skal velger´, kommer an på bilens alder og verdi, antatt kjørelengde og hvor avhengig du er av bil i det daglige.

I tillegg kommer det litt an på din egen økonomi. Både delkasko og kasko dekker en rekke hendelser som vil medføre store kostnader for deg dersom du ikke er forsikret.

Er du i tvil om hva du trenger, vil en dyktig forsikringsrådgiver hjelpe deg med å finne en løsning som passer for deg.

Vi i Hudya hjelper deg gjerne med å finne riktig forsikring.

Hudya formidler forsikring levert av Frende, og vi viser til Frende Forsikrings til enhver tid gjeldende vilkår og retningslinjer for de forsikringsproduktene selskapet tilbyr, se frende.no.