Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

Hudya er live på Nasdaq First North – dette skjedde bak kulissene

I store deler av verden markerer 14. februar en veldig spesiell dag – det er Valentinsdagen, og kjærestepar over hele verden hever champagne-glassene i skål for kjærlighet og lykke. Også i Hudyaer 14. februar en spesiell dag, men av en helt annen grunn – på denne datoen i 2020 kunne vi nemlig endelig ringe i den beryktede bjellen på Nasdaq First North i Stockholm.

Dette markerte ikke bare at Hudya nå er et børsnotert selskap hvor offentligheten endelig kan handle med Hudya-aksjer, men det markerte også slutten på en lang og intensiv periode med børsforberedelser, og begynnelsen på en ny og spennende æra for Hudya.

Spente Hudya-ansatte tilstede på Nasdaq og på livestream fra kontorene i Oslo, Bodø, København og Stockholm telte ned mot klokken ni og klokkeringing. Da klokken endelig slo ni var det en veldig fornøyd Hudya-CEO Børge Leknes som kunne ringe i bjellen, mens champagneglassene rundt ham ble hevet i skål.

Det ringes med bjellen på Nasdaq First North.

Til stede i Stockholm var styreleder i Hudya, Ole Morten Settevik. Han hadde dette å si om børsnoteringen:

– Hudya har et lederteam med driv og ambisjoner, et solid teknologisk fundament og veldig sterke partnere som hjelper oss frem. Jeg er veldig imponert over hva vi har oppnådd sammen. Det jeg synes er spennende med denne børsnoteringen er at dette gir oss mulighet til å ta det neste steget, samt å gjøre større investeringer i både produktet og markedet.

Hudyas styreleder
Til venstre: Styreleder i Hudya, Ole Morten Settevik. Til høyre: Nestleder i Hudyas styre, Ivar Williksen

Partner og investor i det svenske investor-nettverket Blasieholmen Investment Group, Johannes Falk, har hjulpet Hudya i forberedelsene til børsnoteringen, og var også til stede:

– Det finnes gode idéer, og det finnes godt management. Gode idéer finnes det mange av, men gode management er mer sjeldent. Hudya har det.Vi er veldig stolte av å ha jobbet på denne prosessen med Hudya, og alle i Hudya har all grunn til å være stolte av det dere har oppnådd, sa Falk.

If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together

Vi har aldri lagt skjul på at dette er noe vi ikke kunne gjort alene. Som de vise sier: “If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.” Hudyas styre, partnere, investorer og ikke minst alle som jobber i Hudya har alle spilt en viktig rolle i å ta oss dit vi er i dag.

Dette hadde Hudya CEO Børge Leknes å si om børsnoteringen og betydningen av teamet og samarbeidspartnerne:

– Reisen frem til børsnoteringen har vært veldig spennende, og jeg synes det er herlig at det er så mange som kan dele denne dagen med oss. Det er tross alt summen av alle bidrag, både interne og fra de rundt, som har tatt oss dit vi er i dag.

Hudyas gründere
Fornøyde Hudya-gründere på Nasdaq. Fra venstre: CEO Børge Leknes, Chief Concept Officer Pål Lauvrak og Chief Communications Officer Morten Kvam.

Veien videre

Om veien videre og hvorfor han tror Hudya vil lykkes, observerer styreleder Ole Morten Settevik:

– Det som tiltrakk meg hos selskapet i første instans er at Hudya har en ledelse som har en kraft, vilje og evne til å finne løsninger. De er også markedsorienterte, det vil si at de hele tiden tenker på kundenytte.

Jeg har sett altfor mange som fokuserer på teknologien de har utviklet, i stedet for å tenke på hvordan de skal lykkes i markedet og hvordan tjenestene skal anvendes av  kundene. Jeg tenker at disse guttene og jentene i Hudya har litt mer fremdrift, vil mer og er mer kreative med hensyn til å synliggjøre kundenytte.

Om fremtiden har han dette å si:

– Vi er tre år ned i veien, men det er ikke sånn at vi er ferdige. Vi skal fortsette å investere arbeid og ambisjoner for å gjøre Hudya enda bedre. Jeg er spent på fremtiden.