Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

Møt vår nye CFO: – Jeg elsker tall, system og puddersnø

Hanne Ek tiltrådte sin første CFO-stilling som 30-åring. Syv år, to barn, mange off-pisteturer på ski og sykkel og en rekke utarbeidede styringsmodeller senere tar hun over det økonomiske roret i Hudya Group.

Vår nye CFO tiltrer stillingen i løpet av høsten, og vi tok en prat for å bli litt bedre kjent med vår nye kollega.

Hvem er du, Hanne?

– Ja, hvem er jeg? Jeg er en 37 år gammel siviløkonom, bosatt på Høvik, samboer med Erik, stolt mamma til to jenter på to og tre år og entusiastisk skikjører. Jeg elsker alt som går fort og nedover, og jakter puddersnø så ofte jeg kan om vinteren. Om sommeren sykler jeg terreng. Denne hobbyen gjør at jeg er villig til å jobbe mye og til ukurante tider for å få den kabalen til å gå opp.

Hva har du gjort så langt i karrieren?

– Etter at jeg fullførte siviløkonomstudier i Seattle og tok MBA på BI, har jeg hatt diverse roller innen økonomifaget, hovedsakelig i teknologiselskaper. Jeg har vært både regnskapsfører og controller, og har jobbet med Lean Management i flere år i Evry. De siste syv årene har jeg vært CFO i henholdsvis Advania AX og EXP Group/Katapult, hvor noen av mine hovedoppgaver har vært å samle konsernene samt å etablere gode styringsmodeller og prosesser.

Hva er dine styrker?

– Mine styrker i jobbsammenheng er nok sammenfallende med hva jeg liker å gjøre, og hvordan jeg er som person. Jeg er skrudd sammen sånn at jeg elsker struktur og analyse, og synes det er gøy å bygge opp styringssystem fra bunnen av. Jo mer komplekst, jo morsommere er oppgavene. Samtidig elsker jeg mennesker. En dag med Excel og folk er ren lykke for meg!

I møte med andre mennesker ønsker jeg å være tydelig og ærlig i kommunikasjonen, og jeg liker å bli møtt på samme vis. Det bør være høyt under taket. Jeg er en dame med mye energi og kapasitet, og er brennende opptatt av å ha en god balanse i livet og være et helt menneske. Jeg vil være både god mor, god CFO og god skikjører. Da må jeg prioritere tiden min, og det synes jeg at jeg har blitt veldig god på.

Hva leder deg inn i Hudya Group?

– Det er sammensatt. Først og fremst lokker de spennende arbeidsoppgavene som venter meg. Da gründerne bak Hudya tok kontakt og definerte sine behov, så jeg umiddelbart at jeg ville komme inn i selskapet på et utrolig spennende tidspunkt. Hudya har vokst i et raskt tempo det siste året. Nå har tiden kommet for å samle trådene innen compliance, regnskap og revisjon. Jeg skal sørge for at selskapet har solide systemer og prosesser, og skape en velfungerende styringsmodell eskalert for vekst og kontroll på risiko.

I tillegg er jo konseptet så bra! Hudya treffer en nerve hos forbrukerne som er overmodne for endring. Det er på høy tid at noen vil drive innovasjon innenfor hvordan man leverer hverdagstjenester som strøm, forsikring, mobilabonnement og refinansiering til markedet. Dessuten tar plattformtankegangen form og kryssalget fungerer, noe stadig flere investorer har bitt seg merke i.

Sist, men ikke minst er det mange bra folk i Hudya! Jeg skal inn i et herlig team som det er spennende å være sammen med. Det har trigget meg ekstra.

Når ser vi deg i våre korridorer?

– Nå skal jeg bare avslutte og overlevere oppgavene hos nåværende arbeidsgiver. Det er viktig for meg at også avslutninger blir gjort på en ryddig måte. Når den prosessen er vel i havn, kommer jeg til Hudya i løpet av høsten. Jeg gleder meg enormt til å brette opp ermene og komme i gang!