Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden vår. Du aksepterer vår bruk av cookies ved å klikke OK

Hudyas vekst fortsetter – oppkjøp i Sverige styrker fintech-satsningen

24. april signerte vi avtale om å kjøpe en svensk refinansieringsaktør, Conteo AB. Oppkjøpet er en viktig byggesten for vår videre fintech-satsning!

– Som mange har fått med seg, lanserte vi Hudyas datterselskap Aconto Danmarks refinansieringstjenester før påske. Etter tre uker har vi allerede hendene fulle, for det tikker inn søknader fra danske kunder som ønsker bedre betingelser. Vi er i gang med å hjelpe!

Med denne ukens oppkjøp av svenske Conteo AB kan vi også sette fart på arbeidet med å få på plass refinansiering i Sverige, i et marked hvor vi allerede tilbyr kundene både strøm og mobiltelefoni.

Ressursene i det nye, svenske datterselskapet blir et positivt tilskudd i konsernet vårt, og vi gleder oss til å ta imot to nye medarbeidere på Stockholms-kontoret.

– Vi er veldig fornøyd med å ha landet en god avtale med gründer Jorge Avila om kjøp av Conteo AB. Det åpner noen dører, og er et skritt nærmere lansering av Hudyas refinansieringsløsning i Sverige, sier Christoffer Kleppen, CEO i Hudyas datterselskap Aconto.no.

Christoffer Kleppen, CEO i Aconto.no, Hudyas datterselskap. Fotograf Marian Jade

Oppkjøpet gjør Hudya til en fullverdig, skandinavisk aktør innen refinansiering med tilbud i både Norge, Danmark og Sverige.

– Det er fint å få Avila på laget. Han har erfaring innen refinansiering på det svenske markedet, og har opparbeidet relasjoner med den svenske banknæringen, sier Kleppen.

Fint å bli del av noe større

Jorge Avila er fornøyd med å gå inn i Hudya-konsernet og bli en del av storsatsningen. Han føler et verdimessig slektskap med Hudya-gründerne, og opplever at Conteo og Hudya tenker likt på flere områder.

Jorge Avila er gründer i svenske Conteo AB som nå er kjøpt opp og blir en del av Hudya-konsernet. Foto: Conteo AB

– Begge selskapene har samme visjon om å forenkle hverdagen til folk. Jeg har hatt god dialog og mange spennende samtaler med Kleppen & co frem mot signering av denne avtalen, sier Avila.

Han har store forventninger etter å ha solgt sin «baby».

– Som en del av den skandinaviske Hudya-familien forventer jeg rask fremdrift i prosessene fremover. At vi finner løsninger og at ting skjer. Siden Hudya allerede er aktiv innen refinansiering i Norge og Danmark, håper jeg på synergieffekt med plug & play av blant annet IT-systemer så vi kan komme i gang i Sverige så raskt som mulig, forteller Avila.

Stort behov for bedre betingelser

Avila, Kleppen og resten av tech-teamet i Hudya vil nå jobbe intenst for å kunne tilby gode refinansieringsløsninger til svenske låntakere på Hudya-plattformen så raskt som mulig.

Begge opplever at det er et stort behov i markedet. Avilas erfaring er at svenske forbrukere generelt har begrenset kunnskap om refinansiering og mulighetene for å få bedre betingelser på forbrukslånene sine.

– Mange synes det er vanskelig å velge blant alle forvirrende reklamer og tilbydere. Sammen skal vi nå gi kundene et bedre overblikk og forståelse for mulighetene som finnes der ute, sier Avila fornøyd.

Kleppen forteller at dette er en etterlengtet utvidelse av selskapet og virksomheten i Sverige. Han ser frem til å hjelpe både eksisterende og nye, svenske kunder med å samle lånene sine og få en enklere hverdag.

– Hudya og Aconto har lenge sett til Sverige. Etter lanseringen av Hudyas refinansieringsløsning i Danmark før påske, passer dette nye, svenske selskapet perfekt i vår Buy & Build-strategi, som vi mer beskrivende kaller Embrace & Expand, avslutter Kleppen.